BTW en leasen

Wij hebben deze week een auto voor ons bedrijf aangeschaft door middel van een zakelijke lease. We kunnen namelijk niet zonder auto omdat we over heel Nederland werken en dus ook veel op de weg zitten. Tot voor een paar weken geleden deden we dit met een private lease maar waren we er niet van op de hoogte dat we daar BTW over moesten betalen en dat de dingen anders werken wanner je een private lease als zakelijke lease gaat gebruiken( nooit doen dus) De leasemaatschappij legde ons uit dat wanneer je een zakelijk lease doet.

Wanneer je een zakelijke lease doet maakt je bedrijf kosten voor de auto zoals kilometers en benzineverbruik deze kosten mag je er dan van aftrekken ook de leasemaatschappij brengt BTW voor leasen in rekening die er ook afgetrokken mogen worden. Dit is niet het geval wanneer je een private lease doet waar de BTW er juist bij opgeteld moet worden. Klik hier voormeer info.

Nadat we dus een beetje wijzer zijn geworden en als het ware veel geld hebben weggegeven zijn we overgestapt naar zakelijk leasen en mogen we nu een hoop geld bespraren. Wij geven dit aan zodat onze klanten met een bedrijf hierop kunnen letten en niet dezelfde fout begaan zoals wij. Bekijk dus van tevoren goed wat er in uw pakket betrokken is en wat erbij komt of af gaat zodat u niet teveel gaat betalen. Leasen is een fantastische uitkomst voor een bedrijf mits je op de hoogte bent van alle belastingen en deze op de juiste manier hierin verwerkt.

Inmiddels hebben we alweer een paar euro bespaart en zijn we van plan over een paar maanden er een auto bij te lease zodat we meer de weg op kunnen en de omzet van ons bedrijf kunnen vergroten. Dit gaan we uiteraard weer met een zakelijke lease doen dat snap je.